Poli-Farbe szilikát homlokzati nemesvakolat 2 mm gördülő szemcsés 25 kg
Loading...

Poli-Farbe szilikát homlokzati nemesvakolat 2 mm gördülő szemcsés 25 kg

Kategóriák: ,

14990 Ft

Az ár 27% ÁFA-t tartalmaz.

Biztonságos bankkártyás fizetés a Barion-on keresztül!

Simított mész-, vagy cementkötésű vakolatra, és ásványi alapú homlokzati hőszigetelő rendszer záró rétegeként.

A megjelenített képek illusztrációk, a valóságtól eltérőek lehetnek.

Kategóriák: ,

Poli-Farbe szilikát homlokzati nemesvakolat 2 mm gördülő szemcsés 25 kg

Poli-Farbe szilikát homlokzati nemesvakolat 2 mm gördülő szemcsés 25 kg
Loading...

Simított mész-, vagy cementkötésű vakolatra, és ásványi alapú homlokzati hőszigetelő rendszer záró rétegeként.

A megjelenített képek illusztrációk, a valóságtól eltérőek lehetnek.

14990 Ft

Az ár 27% ÁFA-t tartalmaz.

Biztonságos bankkártyás fizetés a Barion-on keresztül!

Loading...

Leírás

Poli-Farbe szilikát homlokzati nemesvakolat 2 mm gördülő szemcsés

Alkalmazási terület

A termék nem alkalmazható gipszkötésű anyagon.

A Poli-Farbe szilikát vakolat felhasználásra kész, vízüveg alapú, márványőrleményt, pigmentet, műanyag diszperziót és különleges adalékokat tartalmazó kiváló időjárásállóságú fedővakolat.

  • Alkalmazás: rozsdamentes acélsimítóval, műanyag simítóval
  • Kiadósság: 1,5 mm-es szemcseméretnél kb. 2,3 kg/m2
  • Higítás: nem szükséges
  • Száradási idő 20 °C-on: 24 óra
  • Tárolás: 5-25 °C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
  • Minőségét megőrzi: eredeti, bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 6 hónapig

Felhasználás

A termék a gyártástól számított 3 nap érési idő után használható. Policolor szilikát homlokzati nemesvakolat használata a következő rétegrend kialakítása javasolt: – 1 réteg Inntaler szilikát mélyalapozó – 1 réteg Policolor szilikát vakolat alapozó – 1 réteg Policolor szilikát homlokzati nemesvakolat A termék nem alkalmazható gipszkötésű anyagon. Az alapfelületnek simának, tisztának, száraznak és hordképesnek kell lennie. A port és a laza, málló részeket el kell távolítani, a hibákat ásványi kötésű javító anyaggal ki kell javítani. Az egyes felhordott vízüveg tartalmú rétegek között legalább 12 óra kötési időt kell biztosítani.

Első rétegben – amennyiben az alapfelület porózus, erősen szívóképes – Inntaler szilikát mélyalapozót kell alkalmazni. Javasoljuk a mélyalapozó, beszínezését, így az alapozás láthatóvá válik, a hibák utólag is könnyen kijavíthatók. A beszínezett Inntaler szilikát mélyalapozó nem tárolható. A mélyalapozás után a Policolor szilikát vakolat alá 2. rétegként a vakolattal azonos színű Policolor szilikát vakolat alapozót kell felhordani a tökéletes tapadás és fedés biztosítására. A vakolatot legalább 12 óra kötési idő elteltét követően hordjuk fel. Felhasználás előtt a vakolatot alaposan össze kell keverni. A felhordást a szemcseméretnek megfelelő vastagságban végezzük rozsdamentes acélsimítóval.

Alkalmazás

rozsdamentes acélsimítóval, műanyag simítóval

A kívánt struktúrát a környezet kőmérsékletétől és páratartalmától függő hosszabb-rövidebb ideig tartó kondicionálást követően a még nedves vakolaton alakítjuk ki műanyag simítóval. Egybefüggő felületeken egy munkafolyamatban végezzük a vakolat felhordását, hogy ne keletkezzen a toldásból adódó esztétikai hiba. A szerszámokat a munkavégzés során időről-időre, illetve a leállások előtt csapvízzel tisztítsuk meg, mert a megkötött vakolat csak fizikai úton, kaparással távolítható el. A bevonat felhordása során a falfelület és a környezet hőmérsékletének +10°C és +25°C között kell lennie.

Tűző napon, esőben, erősen párás, vagy szeles időben kerüljük a vakolat felhordását, vagy alkalmas módon – pl. takarással, árnyékolással – védjük a frissen felhordott vakolatot a kedvezőtlen környezeti hatásoktól.

A termék természetes eredetű ásványi anyagokat tartalmaz, ezért a különböző gyártásból származó vödröknél kismértékű színeltérés lehetséges. A felhordás során az egybefüggő szakaszokon azonos töltési dátumú anyagot használjunk. A különböző időben gyártott terméket a felhordás előtt egy nagyobb edényben keverjük össze. Az egyenletes színkifejlődés miatt elengedhetetlen, hogy a vakolat a teljes kötési idő alatt megfelelő módon takarással védve legyen a közvetlen napfénytől, széltől, csapadéktól. A vakolásra nem kerülő részeket – ablakok, könyöklők, ajtók, csatornák stb.- gondosan be kell takarni. Ennek oka, hogy a szilikátbázisú termékek erősen lúgosak, maró tulajdonsággal bírnak.

Összetétel

vízüveg, márványőrlemény, víz, kötőanyag, adalékok, pigmentek.

Veszélyességi osztály

Nem tűzveszélyes

Biztonsági adatok

EUH210 Kérésre biztonsági adatlap kapható.
P102 Gyermekektől elzárva tartandó.
P262 Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet.
Beltéri felhasználás és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést. Gőzeit ne lélegezzük be!
A biztonsági adatlap kérésre hozzáférhető.

Tulajdonságok

A POLI-FARBE szilikát vakolat felhasználásra kész, vízüveg alapú, márványőrleményt, pigmentet, műanyag diszperziót és különleges adalékokat tartalmazó kiváló időjárásállóságú fedővakolat. Bevonata kémiailag kapcsolódik az alapfelülethez, nagymértékben lég- és páraáteresztő, kemény és víztaszító. A különböző szemcseméret -1,5 mm-es kapart és 2 mm-es gördülő szemcsés- változatos struktúrájú dörzsölt , kapart, kigörgetett felületkialakítást tesz lehetővé. A POLI-FARBE szilikát vakolat fehér pigmentet tartalmaz, színezésével pasztell és közepes mélységű árnyalatok nyerhetők. óA termék színezve is rendelhető.

További információk

Tömeg 25 kg